Bahan A :
250g cream cheese
50g butter
100ml susu segar
6 biji kuning telur
3sb jus lemon
1/4 sudu kecil garam
60g tepung kek / tepung superfine
20g tepung jagung
Bahan B :
140g gula kastor
6 biji telur putih
3/4 sudu kecil jus lemon
Cara-cara :
1) Cairkan cream cheese, butter, susu - double boil. Ketepikan dan biarkan sejuk.
2) Campurkan tepung gandum, tepung jagung, kuning telur, garam dan jus lemon dalam adunan cheese. Gaulkan sebati.
3) Dalam bekas lain, pukul putih telur dan jus lemon hingga berbuih. Tambah gula dan pukul sampai meringue / adunan bertanduk.
4) Campur adunan bahan A dalam adunan bahan B. Kacaukan sebati guna spatula.
5) Tuang dalam loyang yang sudah dilengserkan dengan marjerin dan dilapis kertas baking.
6) Bakar kek pada suhu 160 degrees C lebih kurang dalam 1 jam< 35 min hingga 40 160-170 deg menggunakan kaedah 'bain-merie' - water bath.