14 batang sosej ayamas, rebus 2 minit, toskan dan biar sejuk
Telur (guna baki telur dalam resipi)*
1/2 camca besar susu sejat*(*disatukan dan kacau rata)
Bijan untuk hiasan
CARA MEMBUATNYA :-)
- Canai doh roti tadi dalam bentuk empat segi tepat, kemudian potong kepada 14 bahagian (dalam gambar tu mat potong 10 jee...), ambik 1 bahagian dan lilitkan pada sosej, pasti kan punca doh tadi berada dibawah lilitan pertama, ini utk mengelakkan doh terbuka. Lilit hingga ke hujung dan selit kan bawah lilitan terdahulu. Kemaskan dan susuh dalam dulang pembakar yang telah disapu sedikit mentega. Buat hingga siap.
- Biar 45 minit hingga naik. Sementara itu panaskan oven pada suhu 190C sekurang2nya 10 minit. Sapu roti tadi dengan bancuhan telur + susu cair dan tabur dengan bijan. Bakar roti 25 minit atau hingga peerang keemasan. Sejukkan atas jaringan sepenuhnya sebelum dihidangkan....