Tuesday, January 5, 2010

kek brownies with ice cream


Bahan Untuk Brownise :-)
45 g mentega
1 biji telur gred A
65 g gula kastor
1/2 camca teh esen vanilla
50 g tepung*
1/2 camca teh baking powder*
1 camca besar serbuk koko*(*digaul rata dan diayak)
ice cream vanila
sos chocolate buat hiasa

Cara membuatnya :-)

UNTUK BROWNISE :- Panaskan oven pada suhu 190C. Lenser springform pan berukuran 18 cm ( guna acuan 8 inci) dengan mentega. Ketepikan. Pukul mentega, gula dan vanila (jika guna) hingga putih. Masukkan telur dan terus memukul hingga kembang. Perlahankan speed dan masukkan tepung sedikit demi sediki hingga habis, gaul rata. Masukkan adunan ke dalam acuan dan bakar hingga 12 - 15 minit, bergantung pada oven masing. Sejukkan kek sepenuhnya ."

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

terima kasih atas kunjungan semua