Bahan-bahannye:
Kulit popiah- tak payah buat sendiri beli je
1 biji bawang besar- dicincang
2 ulas bawang putih- dicincang
Isi Udang-dipotong halus2(optional... kite tak taruk)
1 batang carrot-dipotong halus2 macam mancis api
1 batang carrot-dipotong halus2 macam mancis api
1biji kecil kobis dipotong halus-halus
2 batang daun sup-dipotong halus2
1 kiub perasa ayam
1 sudu kecil lada sulah
Garam secukup rasa
Sedikit minyak
1 biji telur-untuk melekatkan kulit popiah.
Panaskan minyak dalam kuali dan masukkan bawang besar & bawang putih.
Bila dah kekuninganMasukkan kiub ayam dan garam.
Masukkan carrot dan kobis hingga separuh masak.
Last sekali masukkan daun sup dan lada sulah. Kacau dan tutup api.
No comments:
Post a Comment